Solitaire
(C) 2001 - Flemming K. Jensen - flemming.k.jensen@gmail.com


  Solitaire er et lille Java projekt jeg rodede med i sommeren 2001.
Solitaire Navnet kabale bruges kun i Danmark og Norge. I det meste af det øvrige Europa kaldes det en patience (eng./fr.: tålmodighed), mens det i USA kaldes et solitaire.
  Der er kun implementeret to kabaler. Den obligatoriske 7-kabale og min favorit: Diplomaten.
 

 

Diplomaten

I virkeligheden er der mange kabaler der hedder Diplomaten. Det er typisk for kabaler, at der er mange der hedder det samme - f.eks. er der utallige der hedder Napoleons kabale.
  I Diplomaten starter man med otte rækker, med hver fire kort, der alle vender billedsiden opad. Der anvendes to spil kort uden jokere (jeg har forøvrigt aldrig hørt om en kabale med jokere!). Der bygges derfor på hele otte esser efterhånden som de fremkommer. På esserne må der kun bygges i samme kulør (dvs. kun spar på spar osv.) - opad (dvs. to'er på es osv.). I de fire rækker må der kun flyttes ét kort af gang - dvs. man må ikke flytte sekvenser (gør det sværere!). Bliver en række tom, må man placere et hvilket som helst kort der (det er vigtigt at få tomme rækker; hvis det skal lykkes). Man må bygge kort oven på hinanden - nedad - uanset deres kulør. Dvs. man må lægge f.eks. ruder 7 på en hvilken som helst otter (gør det nemmere!). Håndbunken må kun tages af én gang (dette gør det sværere).
  Diplomaten kan godt være lidt svær indtil man får den lært, og finder en fornuftig strategi. Jeg løser den ca. 4 ud af 5 gange, så det er for det meste kun et spørgsmål om at spille sine kort rigtigt.
 

 

7- Kabalen

  Jeg havde nær sagt: "Hvis man ikke kender 7-kabalen, så kan det være det samme!".
  7-kabalen er den mest udbredte kabale i Danmark. Det skyldes nok at den ikke er så kompliceret, desværre er det (efter min smag) lidt for tilfældigt om den går op.
 
  Denne side indeholder en applet der starter automatisk, og viser solitaire programmets hovedvindue.